Att köpa eller att inte köpa, det är ofta frågan när det kommer till märkeskläder för barn. Barn växer fort och därför kan det kännas saftigt att lägga mycket pengar på kläder som ändå kommer vara för små om några månader. Samtidigt så är det ju gulligt med ett par splitternya Adidas-sneakers på treåringen, och det kan verka som att alla andra föräldrar skämmer bort sina barn med dyra märkeskläder. Här kommer några tips på hur du kan resonera dig fram i frågan.

Köp märkeskläder om:

  • Det är bra kvalitet. Jackor och stövlar är exempel på plagg som kan skilja mycket kvalitetsmässigt och är bra att lägga en extra slant på istället för att tvingas köpa nytt för att det slitits ut.
  • Plagget går att använda länge. Mössor, vantar, skärp och väskor går att ha en lång tid framöver. Även collegetröjor och annat som kan vara lite oversize till en början och sedan går att växa in i.
  • Det är en present. Vill du skämma bort ett barn som står dig nära? Köp söta små sneakers i miniatyrmodell av föräldrarnas skor. Eller en liten t-shirt som kostar ett par hundralappar extra på grund av det snygga märket som är tryckt på. Det är okej att skämma bort andra ibland!

Välj budgetalternativ om:

  • Du inte har råd. Det kan verka enkelt men det är värt att påminnas om det ibland. Det finns alltid billigare alternativ!
  • De inte kommer användas mycket. Visst, en bebis ser stentuff ut i en kostym från ett trendigt märke, men hur många gånger kommer den att komma till användning? Lägg pengarna på något roligare.
  • Det är på grund av grupptryck. Lär ditt barn (och dig själv!) att stå emot grupptryck. Det är coolt att inte alltid följa strömmen.
Posted in Okategoriserade