Har ni bestämt er för att göra en familjefotografering? Så roligt! Att fotograferas tillsammans är inte bara en spännande upplevelse i sig, utan det ger er också fantastiska bilder som ni kan sätta upp hemma eller se tillbaka på när barnen blir äldre. Inför en fotografering tillsammans med barn finns det flera saker som är viktiga att tänka på.

Gå inte in med tanke om att bilderna ska bli perfekta vid första försöket, det händer ytterst sällan. Istället är det bättre att försöka utgå från att ni ska ha så roligt som möjligt. De fina bilderna ni tar kan ni använda precis som ni själva känner. De kan t.ex. få agera vykort till resterande familjemedlemmar och släkt, men ni kan också förstora upp dem och använda som fototapet. Med en unik och personlig tapet blir hemmet mycket vackrare. Vill ni inte använda era egna fotografier som fondvägg (kan bli lite väl personligt) kan ni istället beställa era familjetapeter hos Familjetapeter online.

Bästa tipsen för barnkläder till fotograferingen

1. Satsa på avslappnat men snyggt

Prinsessklänningar och kostymer på barn är trots allt väldigt gulligt, men på en familjefotografering ska ni också kunna vara avslappnade. Välj hellre avslappnade kläder av finare slag och kom ihåg att ni ska kunna umgås och leka med barnen under fotograferingens gång – utan att barnen känner sig obekväma.

2. Valet av färger

Valet av färger är helt upp till er själva att bestämma, men det kan vara bra att försöka matcha barnens kläder med era egna. På så sätt får ni fotografier som ser mycket bättre ut och det finns en helt annan sammanhållning. För mycket och för många olika typer av färger kan ge ett stökigt intryck som får bilden att se oprofessionell ut.

3. Ta med ombyten

Ombyten gör inte bara att ni kan ta olika typer av bilder, utan det kan också rädda eventuella missöden. Ta med ombyten till barnen som passar de färgteman som ni har valt och kom ihåg extraplagg till er själva också. Spiller någon saft på skjortan eller tappar choklad på finbyxorna ska det finnas nödlösningar!