Med handen på hjärtat så har mjuka paket aldrig varit barnens favoriter. Nej, hårda ska det vara, då det garanterat innebär att det gömmer sig böcker, spel eller leksaker där inne. Garanterat inte strumpor!

Men hur är det egentligen med kläder som föreställer barnens favoritfigurer? Att få gå till skolan iförd en cool keps och matchande t-shirt från ett spännande dataspel är en helt annan femma! Med roliga och innovativa Pokemon leksaker och klädesplagg blir mjuka paket det mest eftertraktade som finns och gör dessutom påklädandet roligare för både barn och vuxna!

Uppmuntra till självständighet med barnens egna val

Redan i femårsåldern börjar barnet bli allt mer självständigt och det inkluderar saker som att skilja på fantasi och verklighet, vilja respektera regler vid spel och hålla reda på sina egna kläder. För föräldern är det här både kul och frustrerande, då det å ena sidan är fantastiskt att få se hur barnet går framåt men å den andra innebär en hel del trots. Många barn avskyr att klä på sig och det kan leda till en hel del morgonstress när det är dags att gå till förskolan eller skolan. Ett litet knep att ta till i den eviga kampen är att skaffa hem kläder och accessoarer som barnen faktiskt vill ha. Beroende på ålder kan det till exempel vara en kul Pikachu-mössa med halsduk som verkligen ser ut som figuren och där dess armar utgör halsduken. En mössa som föreställer en enhörning med dansande öron kommer snabbt bli det mest eftertraktade klädesplagget, eller kanske en Minecraft- eller LOL Surprise!-mössa. Har barnen hunnit bli tonåringar kan det vara dataspel som Among us eller Fortnite som gäller, eller mer gadgetinriktade plagg som mössor med bluetooth och LED-lampor eller ryggsäckar med solcellsladdare.

Spel och tillbehör för stora som små

Det är inte bara små barn som älskar spel och lek, många vuxna gör det också. Under det gångna året har sällskapsspel som Drakar och Demoner genomgått en revival och det spelas av människor i alla åldrar. Även dataspel är populärare än någonsin och har dessutom fått en allt bredare och mer varierad publik. Succéer som Minecraft är på väg upp på Hollywoods vita duk, Pokémon Go får folk att motionera mer och det anordnas världsomspännande turneringar i Fortnite och andra dataspel. Det gör att det finns ett allt större och växande utbud av T-shirts, hoodies och accessoarer som föreställer figurer och mönster från de olika spelvärldarna, för att inte tala om leksaker, actionfigurer och datortillbehör.

När barn tycker något är roligt höjs koncentrationen och samarbetsvilligheten avsevärt. Som förälder är det ett gyllene tillfälle att få saker gjorda, och därför kan en hel uppsättning strumpor med Pokémonmönster fungera som en rejäl muta eller belöning efter gott uppträdande. En liten pin eller nyckelring på jackan eller väskan som föreställer Frozen, en Pokémonfigur eller Creeper från Minecraft kan göra större skillnad än du tror. För att inte tala om regnjackor som föreställer djur eller solglasögon som ser ut som pixlar.

Posted in Okategoriserade