Vill du satsa på att skapa en så hållbar garderob till ditt barn som möjligt? Då gör du en stor positiv insats för miljön. Att skapa en hållbar garderob för barn är dock inte lika enkelt som för vuxna och det beror på två faktorer – barn växer väldigt snabbt och barn förstör kläder mycket snabbare.

Med det sagt innebär det inte att en hållbar garderob är helt omöjligt. Det gäller bara att du måste tänka till lite extra och inte köpa barnkläder på samma sätt som du gjort innan. Här nedan listar vi våra absolut bästa tips för en garderob som fungerar i alla lägen.

Bästa tipsen för en hållbar garderob för barn

En garderob för barn bör innehålla kläder som lämpar sig för alla tillfällen. Det innebär att det inte bara ska finnas kläder för förskola och skola, utan även för de finare tillfällena. Se därför till att du inte glömmer bort att inkludera en snygg kappa som barnet kan ha till födelsedagskalas, julafton eller bröllop under hösten. Du kan med fördel investera i en kappa även till dig själv, så att du och ditt barn kan matcha och vara varma på en och samma gång.

  • Välj kläder som kostar lite mer och som är tillverkade av högkvalitativa material. Det kan kännas lockande att välja det billigaste, men de går oftast sönder snabbt.
  • Tvätta kläder på rätt sätt så ser du till att de inte krymper och på så sätt kan användas mycket längre.
  • Välj att handla second hand istället för att handla nya barnkläder. Det är inte bara en riktigt vinst för din plånbok, utan även för miljön.
  • Se till att barnet har en bra basgarderob med både byxor och tröjor. Satsa på neutrala färger så att kläderna kan användas till många olika tillfällen.
Posted in Okategoriserade