Ett roligt och billigt alternativ till att köpa barnkläder är förstås att skapa dem själv. Det kan vara lite väl tidskrävande att skapa en hel uppsättning med kläder förstås, men ett plagg då och då kan rent av vara avkopplande. Få saker slår känslan av att ha skapat något helt själv från grunden.

Sticka ytterkläder

Att sticka är en klassiker och det går att skapa massor av användbara plagg. Mössa, vantar, halsdukar och tröjor. Endast fantasin sätter gränser! Mönster går att hitta gratis på internet eller så kan man köpa dem i närmsta garn- och sybehörsbutik.

Sy efter mönster

Att sy kläder behöver inte vara svårt alls. Många mönster är skapade för att vara så enkla som möjligt. Byxor, klänningar och t-shirts brukar gå snabbt att sy och utan några svårare moment. Allt som behövs är tyg och en symaskin. Mönster till kläder går att hitta både i butiker där det går att köpa tyg samt online. Tänk på att barnen gärna vill vara en del av skapandeprocessen. Låt barnet själv välja vilket tyg denne vill ha och välj tillsammans ut ett bra mönster. Kanske uppfostrar du nästa stora kläddesigner!

Posted in Okategoriserade